Συγκριτικό πλεονέκτημα της Κρήτης είναι τα προϊόντα της. Εξ ου και η αξία τους δεν είναι μόνο ανεκτίμητη, αλλά και παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Το γεγονός αυτό τα καθιστά ελκυστικά και περιζήτητα.
Ο αγροδιατροφικός τομέας αποδεικνύεται το πιο κατάλληλο όχημα, για την ανάπτυξη και ευημερία του νησιού, αλλά και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.
Μετά το κρητικό λάδι που κατέχει τα διατροφικά σκήπτρα, το μέλι κερδίζει συνεχώς έδαφος, τόσο μεταξύ των συμπολιτών μας όσο και στις ξένες αγορές. Η ποιότητα της προέλευσής του σε συνδυασμό με τους κανόνες της τυποποίησης έχουν αυξήσει τη ζήτησή του.
Το σημαντικότερο είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια οι μελισσοκόμοι στον τόπο μας δεν βαδίζουν στα τυφλά. Ούτε περιορίζονται σ’ έναν ξεπερασμένο εμπειρισμό. Αντιθέτως έχουν κάνει άλματα στην επιστημονική οργάνωση, επιτυγχάνοντας υψηλή ποιότητα.
Τρανή απόδειξη είναι η πρόσφατη πρωτοβουλία του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, το Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρεθύμνης «ο Μελισσέας» και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ να διοργανώσει στο Ρέθυμνο, Διημερίδα με θέμα : ΠΟΠ Κρήτης- η επόμενη μέρα της Κρητικής Μελισσοκομίας.
Μιλώντας στη διημερίδα ο γνωστός γεωπόνος γεωργοοικονομολόγος και Πρόεδρος της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων PROACTIVE A.E. Νίκος Μπουνάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, προκειμένου η μελισσοκομική παραγωγή της Κρήτης να καταστεί περιζήτητη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το μέλι ως τον χρυσό της διατροφής.